Kraamzorg Groene Kruis huldigt Giena Miedema

kraamzorg groenekruis-1693Vandaag, 10 april, is het veertig jaar geleden dat kraamverzorgende Giena Miedema in dienst trad bij kraamzorg Het Groene Kruis. Reden om Giena Miedema vandaag in het zonnetje te zetten. Tijdens haar receptie ontving zij ter gelegenheid van haar jubileum een zilveren ooievaarslepel aangeboden, uitgereikt door één van de eerste baby’s, inmiddels 41 jaar jong, die Giena tijdens haar opleiding heeft verzorgd.

Zo werd tijdens de receptie nog even in herinnering gebracht dat Giena in haar begin periode in het hoge Noorden een volledige verzorging gaf, zoals de bakers dat vroeger deden. Een gezin met een vierde kindje, waarvan de kraamheer op het kraambed lag met een gebroken been en arm, in plaats van de kraamvrouw. De heer des huizes had net voor de bevalling een ongeval gehad en er was geen familie in de buurt. Giena bleeft tien dagen inclusief de overnachtingen , en als kraamvrouw fungeerde ze naast gastvrouw ook het reilen en zeilen van het gezin. Ze kan er met plezier op terug kijken, het kraamgezin achterlaten met een blij en dankbaar gevoel, daar deed je het voor.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bij een gezin in Leek werd Giena ’s nachts opgeroepen voor een bevalling. Met de auto op weg om de verloskundige te assisteren. Tegen half vijf ’s morgens klaar, gauw naar huis, even slapen en douchen. ’s Morgens om acht uur vervolgens terug naar dit gezin. Ze hadden haar verteld dat ze haar fiets wel achter het huis kon plaatsen en de achterdeur zat niet op slot. Gelukkig, de achterdeur was inderdaad niet op slot. Het was stil in huis en niemand te bekennen. Zachtjes begon ze haar werkzaamheden in de veronderstelling dat de familie nog zou slapen. Ineens viel haar iets op. De mensen waar ze vannacht was hadden toch andere gordijnen in de keuken hangen. Ze werd een beetje wakker, ze was in een verkeerd huis gearriveerd.  Eén deur verder, daar werd ze verwacht.

Efin, er zijn nog veel meer anekdotes te vertelling. Giena kijkt met plezier en was blij met haar zilveren ooievaarslepel.

Foto’s: JouwStad

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *