Kristalnachtherdenking met fakkeloptocht vanaf Grote Markt

groningen-centrum-folkingestraat-synagoge-3Op de Grote Markt in Groningen wordt op zondag 9 november een Kristalnachtherdenking gehouden.  De aanvang is 20.00 uur en de organisatie is in handen van Amnesty International, COC Groningen & Drenthe, Stichting Folkingestraat Synagoge en Werkgroep Vluchtelingen Vrij.

In Groningen herdenken we op 9 november de gebeurtenissen die plaatsvonden in de nacht van 9 op 10 november 1938. In die zogenoemde “Kristallnacht” werden in Nazi-Duitsland duizenden woningen en winkels van joden en hun synagogen en gebedshuizen vernield of in brand gezet.

Maar we willen niet alleen herdenken op 9 november. Ook staan we stil bij het feit dat in de huidige maatschappij nog steeds groepen mensen worden gediscrimineerd op grond van afkomst, religie of welke andere grond dan ook.

We zullen beginnen met toespraken van Annelies van Santen – COC Groningen & Drenthe en
Hans Alderkamp – Werkgroep Vluchtelingen Vrij. Vervolgens zullen we een fakkeltocht lopen naar de synagoge. Daar zullen nog twee toespraken gehouden worden door Migiel de Lange – Amnesty International en Marcel Wichgers – Stichting Folkingestraat Synagoge. Ook zal hier warme koffie en thee op ons wachten en zal er muziek gemaakt worden!

We verzamelen om 20:00 op de Grote Markt. Graag aanmelding voor de bijeenkomst in de synagoge via info@synagoge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *