Let’s Gro, inspiratiefestival over de toekomst van Stad en Regio

Twee dagen, 120 ondgroningen-centrum-let's gro-8erdelen, gratis, van Groningen tot Haren en zelfs Winsum.

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 november bruist Groningen weer van de energie tijdens de tweede editie van het gratis inspiratiefestival Let’s Gro. Meer dan 120 initiatiefnemers hebben ideeën verzameld en onderzocht hoe Groningen zich zou moeten ontwikkelen. Lezingen, tentoonstellingen, workshops, talkshows, wandelen en sporten: het komt allemaal voorbij. Let’s Gro is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, nieuwe ideeën bedenken en nieuwe initiatieven worden ontwikkeld. De gemeente Groningen faciliteert het podium en de Stadjers hebben gezorgd voor de invulling. Welkom in de stad en regio van de toekomst. De complete timetable is te vinden via www.letsgro.nl

Breed palet aan onderwerpen
Let’s Gro presenteert een breed palet aan onderwerpen. Alle facetten die met de toekomst van Groningen te maken hebben komen aan bod. Otto Raspe, Gerard Marlet en Jouke van Dijk discussiëren over de stad als motor van economie en innovatie. En dan is er natuurlijk nog de prachtige binnenstad waar niet alleen het grootste deel van het festival plaatsvindt, maar waarover we ook met elkaar in gesprek gaan. Dit doen we op zaterdagmiddag in de discussiebuzz en op zaterdagavond in de Grote Bonte Binnenstad Show op één van de hoofdlocaties van Let’s Gro.

Toekomstige trends
Groningen mocht deze week een Braziliaanse kenniswerker verwelkomen als 200.000e inwoner, maar over ruim tien jaar zijn we mogelijk al met 30.000 meer. Hoe wonen en werken die inwoners dan en bij welke toekomstige trends moet de stad zich aansluiten? Veel programmaonderdelen van Let’s Gro zoeken antwoorden op die vragen. Ontwikkelingen van nu staan centraal in de fietsexcursie van de Community Lovers Guide. Die excursie voert langs allerlei succesvolle initiatieven in de stad die de buurt versterken en de omgeving verbeteren.

Hoogtepunten in Let’s Klets
In veel programmaonderdelen gaat het over samenwerken en burgerkracht. Betrokkenen bij Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 vertellen in het programmaonderdeel LWD2018- Iepen Mienskip hoe belangrijk die energie was in de race om de felbegeerde titel Culturele Hoofdstad. Andere aansprekende onderdelen in het programma: Plussers doen projecten van Groningen Plus. Zij zoeken andere enthousiaste Stadjers, om samen projecten mee uit te voeren waar we allemaal van profiteren. Of de masterclass Zelforganisatie in de stad waarin het aan de hand van onderzoek, voorbeelden en theorie, gaat over welke vorm van zelforganisatie de beste kansen biedt voor de wijk.

Aan het eind van beide dagen worden de hoogtepunten van die dag in de Late Night Talkshow Let’s Klets doorgenomen met special host Dirk Nijdam. Let’s Gro wordt afwisselend, inspirerend en uitdagend, zoveel is zeker! Het complete programma is te vinden op www.letsgro.nl

Locaties

Let’s Gro vindt voornamelijk in de binnenstad van Groningen plaats met diverse locaties rondom de Grote Markt. Als speciale Let’s Gro locatie wordt er een spiegeltent op het Waagplein gebouwd. Maar Let’s Gro is niet alleen maar in het centrum van Groningen, ook zijn er activiteiten in vrijwel alle wijken!

Meer informatie

De volledige timetable met alle programmaonderdelen is te vinden op www.letsgro.nl. Laat je inspireren, praat, kijk en doe mee tijdens het festival op vrijdag 21 en zaterdag 22 november a.s. Volg Let’s Gro op Twitter en/of op Facebook voor de laatste informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *