Krokodillengtranen voor Menzis directeur

“Droog je tranen ook al heb je veel verdriet” (Clouseau)

De beweging voor een Nationaal ZorgFonds heeft vrijdagochtend een grote fles krokodillentranen aangeboden aan Menzis-directeur Ruben Wenselaar. De directeur gaf onlangs bij de NOS aan dat zorgverzekeraars teveel als boeman worden gezien, reden voor het Nationaal ZorgFonds om Wenselaar krokodillentranen aan te bieden. Bij het aanbieden van de krokodillentranen zongen sympathisanten van het Nationaal ZorgFonds het nummer “Droog je tranen” van Couseau.

Nationaal ZorgFonds-woordvoerder Jimmy Dijk: “Terwijl 1 miljoen Nederlanders hun zorgkosten niet kunnen betalen, verzekeraars miljarden oppotten, het overstapcircus miljoenen kost en Wenselaar ruim €250.000,- verdient, durft hij te klagen over de kritiek op het huidige zorgstelsel.” Dijk vervolgt: “Beter stopt hij met huilen, droogt hij zijn tranen en zoekt hij een andere baan. Met de invoering van een Nationaal ZorgFonds zal hij toch overbodig worden verklaard.”

Het Nationaal ZorgFonds heeft ruim 231.000 sympathisanten, is een initiatief van de SP en een brede maatschappelijke coalitie van mensen en organisaties die zich uitspreken voor een beter zorgstelsel. Zij willen de zorgverzekeraars afschaffen en één Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico invoeren. De beweging wordt onder meer gesteund door 50 Plus, FNV Zorg & Welzijn, FNV Ouderen, Partij voor de Dieren en Omroep MAX.

Foto: Aldo Schelvis – Comité voor een Nationaal ZorgFonds

2 gedachten over “Krokodillengtranen voor Menzis directeur

  1. Het gaat in een Europese `bananen-Republiek` niet om verpleegkundigen of handen aan het bed of de patiënt.
    Nee……….de “zorgen” in onze “zorg” gaan in eerste instantie om de zorg van het zakkenvullende (over lijken gaande) topzware typisch Nederlandse vaak “Linkse” (PVDA,D66) “bestuur”……….
    Nederland is namelijk vaak nog veel `achterlijker` als de landen de wij als `achterlijk` kennen! We zijn een schurkenstaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *