Kunstroute Kerstvloed langs Noord-Groningse kunst

Dit jaar is  het 300 jaar geleden dat het Noordzeekustgebied getroffen werd door een zware stormvloed, de Kerstvloed 1717. Hoe verhouden wij ons nu ten opzichte van water en natuur? Deze vraag doet ook vandaag de dag menig discussie oplaaien. Klimaatverandering, de ontkenning etc, het smelten van ijskappen, natuurrampen en het belang van een gezamenlijk klimaatakkoord zijn onderwerpen die dagelijks in het nieuws komen. Een thema actueler dan ooit. Fotograaf Jan Hendrik van der Veen nam een kijkje.

Van Vliedorp tot Noordpolderzijl werken 16 internationale kunstenaars aan kunstwerken in het landschap die verband houden met de kracht van water. De kunstenaars komen uit hedendaagse vloedgebieden als Indonesië (zeebeving, 2004), Japan (tsunami, 2011) en USA/New Orleans (Katrina flood, 2005).

Daarnaast zijn er ook kunstenaars gevraagd uit andere kustgebieden als Nederland, Duitsland en Denemarken. Het decor van het Noord-Groningse landschap, waar de zee altijd dichtbij is, speelt een belangrijke rol. Met de kunstroute tonen we met kunst dat de omgang met het water nog altijd actueel is. Meer informatie: klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *