Lawaaiactie tegen gaswinning voor Provinciehuis Groningen

nederland 2016, groningen, centrum, demonstratie gaswinning bezoek miinister kamp, martinikerkhof

Met ratels, fluitjes en trommels werd gisteravond door ruim tweehonderd mensen lawaai gemaakt op  Martinikerkhof tijdens het bezoek van de minister van Economische Zaken Henk Kamp aan Groningen. Groningers zijn nog steeds ontzettend boos en willen dat de gaskraan verder dicht gaat.

Kamp was in Groningen voor overleg met bestuurders en maatschappelijke organisaties om te verduidelijken  wat er volgend jaar met de gaskraan gaat gebeuren. nederland 2016, groningen, centrum, demonstratie gaswinning bezoek miinister kamp, martinikerkhofHet besluit wordt later deze week bekend gemaakt laat hij weten tijdens de NOS nieuws uitzending. Na ruim een uur herrie kwamen de commissaris van de Koning René Paas en SP-gedeputeerde Eelco Eikenaar naar buiten voor een heel kort gesprek met de actievoerders.

De minister liet zich niet meer zien. Samen op weg naar NUL is waar Groningers voor gaan!

Alle foto’s van de actie: klik hier

Later op de avond vond er een schermutseling plaats op de Turfsingel. Demonstranten tegen de gaswinning probeerden de dienstauto met de minister tegen te houden waar fotograaf Jan Hendrik van der Veen de volgende opnames maakte:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *