Liesbeth van de Wetering nieuwe gangmaker voor bewonersinitiatieven

steden nederland, groningen, oranje- en plantsoenwijkOm als gemeente nog beter in te kunnen springen op initiatieven van Stadjers is er een gemeentelijke ‘gangmaker’ Stad doet mee aangesteld. “Deze gangmaker heeft de opdracht om nog intensiever verbindingen te leggen tussen bewonersinitiatieven en de gemeentelijke organisatie”, leggen B&W uit.

In antwoord op een initiatiefvoorstel van de gemeenteraadsfractie van de PvdA om de relatie tussen de gemeente en Stadjers te verbeteren zeggen B&W dat ook voor hen participatie uitermate belangrijk is.

“Wij zijn momenteel bezig met een organisatieverandering”, aldus B&W. Die moet voor een efficiënte en effectieve gemeente zorgen die goed samenwerkt met bewoners, ondernemers en instellingen in de stad.

Selwerd
B&W zeggen net als de PvdA-fractie graag te willen experimenteren met nieuwe vormen van bewonersparticipatie. Dan moet het gaan over hoe de gemeente adequaat kan reageren op initiatieven vanuit de Stad. Er lopen al enkele experimenten, onder meer in Selwerd en Lewenborg.

Wijkconferenties
B&W willen met de gemeenteraad over het PvdA-plan verder praten op 9 oktober in de raadscommissie Cultuurverandering. Dan wordt ook een initiatiefvoorstel van D66 over wijkconferenties besproken. Tevens is er dan een presentatie over StadDoetMee met de ideeën van de gemeente zelf over bewonersinitiatieven en participatie.

2 gedachten over “Liesbeth van de Wetering nieuwe gangmaker voor bewonersinitiatieven

  1. Als Bestuurslid van een wijkraad blijf ik graag op de hoogte over dit onderwerp! Ik heb geen idee, wat de functie van de bewonersorganisaties/wijkraden is als de burgerparticipatie een feit is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *