Ecologisch waarde Park Selwerd niet als kwaliteit ervaren

De meningen zijn verdeeld over de herinrichting van park Selwerd. Het park waar morgen leden van de raadscommissie Beheer & Vervoer samen met  en op uitnodiging van wethouder Jan Seton een wandeling gaan maken en de resultaten zullen bespreken van de ecologische kwaliteit van het park.
steden nederland groningen, selwerd

 

We hebben een serie foto’s van het park: klik hier

Wethouder Jan Seton is als het om milieuzaken betreft zorgvuldig en wil vaart maken en betrekt een ieder in zijn projecten.  Anders is dat met de stadsecoloog.  Als redactie hebben we talloze keren getracht contact te krijgen met de stadsecoloog, echter zonder resultaat. Nee, nimmer heeft de stadsecoloog willen uitleggen wat de ontwikkeling is, welke planten groeien er of gaan er groeien. Hoe is het met de aanwas van de insecten of de vleermuizen. Het park waar natuur plaats heeft moeten maken voor activiteiten en de Koningdag vieren tot het verleden is gaan behoren. De rommelige uitstraling nodigd voor velen uit er anders mee om te gaan dan waar het voor bedoeld is. Worden de takken van de bomen geknakt en maken sommige jongeren er een rotzooi van naast het basketbalveld of is het een plek voor zwervers geworden. Is de vraag of een deel van het voetpad wat nu ook als fietspad gebruikt wordt voor beide functies gebruikt mag gaan worden.

Het is jammer dat de uitvoerende schakel de handschoen niet heeft willen oppakken zodat het voor alle inwoners van Selwerd  en Paddepoel gedeeld kan worden welke rol de natuur heeft in het park en dat geduld mogelijk op zijn plaats is om het te laten worden wat het moet gaan worden of zaken mogelijk bij nader inzien aangepast gaan worden. Velen ervaren het park als een rommelboel en erkennen dat bij betere communicatie de bewoners tot andere inzichten komen en jong en oud de natuur van het park weet te gaan waarderen. Wij wensen de wethouder succes in de hoop dat hij het proces anders kan gaan aansturen.

Het bezoek aan het park met de raadscommissie staat voor morgen gepland waar naar presentaties in de wijkpost rond 19:30 een wandeling door het park op de agenda staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *