Lokaal en Lekker, vandaag dé plek voor kookgekken en lekkerbekken

groningen-centrum- lokaal en lekker-6Vandaag waren we te gast in het oude postkantoor aan de Munnikeholm in Groningen en waar we als Groninger de Friese hamburger ontdekten. Vandaag op de verjaardag van Prins Willem Alexander, dé plek voor kookgekken en lekkerbekken. De Groninger wethouder was uitgenodigd om de opening te verzorgen van de Lokaal & Lekker markt. En bij eten hoor je te drinken. En zo toasten de Groninger wethouder samen met Dorrien Paymans, initiatiefnemer Lokaal & Lekker op een goede markt en het vervolg hierop.

Op deze markt de lekkerste producten van en om de stad bij elkaar: homemade jams, versgebakken brood, topkazen en kraakverse groenten rechtstreeks van het land. Maar ook zaden, zelfgemaakt servies en boeken voor de beginnend moestuinier.

Een veelzijdige en ludieke markt waar je inspiratie opdoet, boodschappen doet, aanschuift aan de lange picknicktafels en ter plekke genieten van al het lekkers en relaxte muziek. Je kan er actief aan de slag met DIY activiteiten zoals sushi van Waddenvis, oesters openen en moestuinlabels maken. Of je proeft er innovatieve en duurzame hapjes zoals insecten en wilde ganzenpaté. Voor kinderen is er van alles beleven zoals proefwedstrijdjes, pannenkoeken versieren, zaadjes planten, kookschorten knutselen of een smoothie mixen op fietskracht. Kortom, een prachtig initiatief waar Stadjes kennis konden maken met al het lekkers en wel van héél dichtbij.

Alle foto’s: klik hier

Ook even gesproken met Frans Kerver van TuinindeStad. Hier vindt je volop tips en inspiratie om zelf met een moestuin aan de slag te gaan. Behalve een lezing over moestuinieren zijn er marktkramen met de eerste groenteplantjes, bijzondere (kiem)zaden, beste moestuingereedschap en een foto-expositie ‘Eetbare Stad’ over Groningse moestuin-initiatieven, liet hij ons weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *