Mahi goud waard voor FC Groningen

fc groningen - exelcior-1En weer moesten invallers de wedstrijd voor FC Groningen openbreken. Evenals tegen FC Twente begon de ploeg in de Euroborg tegen Excelsior pas te oogsten nadat basisspelers hadden plaatsgemaakt voor invallers. Mahi – hij kwam erin voor Rusnak – schoot tweemaal raak en was vrijdagavond voor zijn elftal goud waard: 2-0.
Zonder die beide treffers had FC Groningen zich compleet belachelijk gemaakt. Tegenstander Excelsior bakte er helemaal niets van en was nog slechter dan onlangs FC Twente in de Euroborg. En trainer Erwin van de Looi mag wel even goed nadenken of hij wekelijks de juiste basisopstelling de wei in stuurt. Met Mahi en ook met Hoesen, die Hiariej verving, had de Trots van het Noorden veel meer dreiging dan een uur lang met de basiself.

De groenwitte supporters zaten ook lange tijd te wachten op meer lef en durf van hun team. Zeker in thuiswedstrijden moet FC Groningen de tegenstander bij de keel grijpen en dat doet het elftal het beste met Mahi en Hoesen in de basis. Spits Hoesen kan doelpuntenmaker De Leeuw gevaarlijker maken en als je als trainer Mahi de volgende keer op de wisselbank zet, dan krijg je niet alleen de fans over je heen maar ook alle analytici.

De gewisselde Rusnak leek helemaal niet blij met de succesvolle Mahi, want op het moment dat de Groningers de wedstrijd naar zich toe trokken, bleef Rusnak een gezicht trekken als een oorwurm. Hij mag dan de gevierde man zijn geweest tijdens de finale om de KNVB-beker, je kunt daar niet een paar maanden op teren. Rusnak was trouwens niet de enige middenvelder die onder de maat bleef. Dat gold ook voor nieuweling Jesper Drost die nog niet heeft laten zien waarom hij zoveel beter is dan Yoell van Nieff.

De middenvelders hebben overigens wel de pech dat ze de verkochte Tjaronn Chery moeten doen vergeten en dat is een heidens karwei. Met het vertrek van Chery is er een hoop creativiteit verloren gegaan. En na de verkoop van je beste spelers is nog geen club sterker geworden. Met een remise (FC Twente), een verliespartij (PSV) en een zege (Excelsior) staat FC Groningen nu al waar ze over een half jaar zullen eindigen: in de middenmoot.

Foto: Kevin van der Laan  Bron: Mistersnooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *