Haags feestje op Noorderzon

nederland 2015, groningen, oranje- en plantsoenwijk, noorderzon, piet hein donner

Gisteravond, 21 augustus, ontving het College van Gedeputeerde Staten enkele kabinetsleden, Tweede Kamerleden en hogere ambtenaren op het Festival Noorderzon. Onder de aanwezigen waren onder anderen staatssecretaris Wilma Mansveld en Tweede Kamerleden Henk Nijboer (PvdA) en Arno Rutte (VVD) en de vice-voorzitter van de Raad van State Piet Hein Donner met echtgenote. Ook de RUG en de UMCG bestuursleden maakten deel uit van de delegatie. De delegatie bezocht onder meer de voorstelling “Phobia” van Club Guy & Roni, EnKnapGroup en Slagwerk Den Haag.

Alle foto’s van de vrijdagavond: klik hier

Vandaag schreef De Volkskrant over Noorderzon:
“Zo zorgeloos en zonnig als het vol gestroomde Noorderplantsoen donderdag tijdens de openingsavond oogt, met ijsjes en grasvelden vol vertier, zo verontrustend en confronterend zijn de statements die je binnen hoort, in tenten, theaters en kerken.”

steden nederland, groningen, oranje- en plantsoenwijk

De publicatie in het Dagblad van het Noorden over een omstreden kunstwerk is volgens de organisatie van Noorderzon een klein incident dat vanwege een bijzonder stemming makende kop in Dagblad van het Noorden, een enorme status heeft gekregen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *