Manifestatie voor behoud historische Drafbaan Stadspark

Vanmiddag, dinsdag 8 september,  een  manifestatie voor het behoud van de Drafbaan in het Stadspark. ’t Peerd van Ome Loeks is het toneel voor het protest, georganiseerd door de Koninklijke Harddraverij en Ren Vereniging Groningen.

Bij ’t Peerd van Ome Loeks werd met en grote deken met tekst door pikeurs in pak over ’t Peerd gedrapeerd, waarmee duidelijk gemaakt wordt dat de drafsport niet uit Groningen weggesaneerd mag worden. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens om het huurcontract met de Koninklijke Harddraverij- en RenVereniging Groningen voor de drafbaan in het Stadspark in 2021 op te zeggen.

Tekst gaat door onder de galerie: (Alle foto’s: klik hier)

 

Het gemeentebestuur, uit name van wethouder Inge Jongman, zegt geen toekomstperspectief meer te zien voor de drafsport op de Drafbaan. Zo als het er nu naar uit ziet is een meerderheid van de raad voor sluiting. Morgen is het onderwerp van de agenda. In 2023 is het honderd jaar geleden dat sprake was van een drafbaan in ons mooie stadspark.

De gemeente Groningen wil de drafbaan opofferen voor haar plannen voor meer festivals en evenementen op het terrein en daar is zeker menig Stadjer niet blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *