Amerikaanse ambassadeur Hoekstra op bezoek in Winsum

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra bracht vandaag, dinsdag 8 september, op uitnodiging van de Ondernemersvereniging samen met zijn vrouw een bezoek aan het mooiste dorp van Nederland Winsum. Na ontvangst door burgemeester Bolding een rondleiding door het dorp onder begeleiding van wethouder H. Blok. De rondleiding door het dorp vond plaats onder leiding van een dorpsgids. Hoekstra laat weten dat Winsum de plaats is waar zijn moeder opgroeide. Zijn moeder is opgegroeid op een boerderij in Schilligeham vlakbij Winsum.

Cornelis Piet (Pete) Hoekstra (Groningen, 30 oktober 1953) is een Amerikaans politicus van Nederlandse afkomst voor de Republikeinse Partij. Sinds 10 januari 2018 is hij ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland.

Toen hij drie jaar oud was emigreerde het gezin naar Holland (Michigan). Hoekstra studeerde aan het  Hope College, behaalde er een Bachelor of Arts en studeerde vervolgens met succes voor een Master of Business Administration aan de Universiteit van Michigan. Daarna was hij directeur van een bedrijf in kantoormeubels, waarmee hij miljoenen US-dollars verdiende. In 1992 ging hij de politiek in.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *