Einde Drafbaan Groningen | Weg vrij bouw evenementenlocatie

Fel verzet van de oppositie in Groningen over het collegevoorstel om afscheid te nemen van de drafsport.  De vier coalitiepartners GroenLinks, D66, ChristenUnie en PvdA stemden voor het voorstel waarmee naar bijna een eeuw het huurcontract met koersorganisatie KHRV wordt opgezegd en de weg vrij is om de drafbaan om te bouwen tot een evenementenlocatie.

Woede bij oppositie Groningen

De Stadspartij Groningen trok fel van leer. Er wordt ons een vergezichten gepresenteerd over een mogelijke toekomst van het Stadspark en andere luchtkastelen. Op basis daarvan moeten we de drafbaan de nek omdraaien? “Broddelwerk van de bovenste plank, onethisch en onbehoorlijk bestuur” was de kwalificatie bij de handelswijze van het college. Ook de manier waarop het college omgaat bewoners van de omliggende wijken en de wijze waarop omgegaan is met Koninklijke Harddraverij en Ren Vereniging leverde woedende reacties op nu is gebleken dat deze partijen vlak voor de zomervakantie te horen kregen dat de paarden niet passen op de evenementenlocatie.

Na een feldebat werd een motie van afkeuring ingebracht, tot schrik van GroenLinks. De motie werd ondersteund door mede-indiener PVV en de Partij voor de Dieren, maar kreeg geen meerderheid.

 

Uitstel is uitgesloten volgens sportwethouder Jongman en Glimina Chakor (evenementenbeleid). Dit zou de ombouw tot evenementenlocatie vertragen met alle financiële gevolgen van dien. Zij willen de festival luwte door corona graag gebruiken voor het omvormen van het terrein en blijven het klankbordgroep en omwonenden betrekken.

KHRV kondigt rechtszaak aan tegen sluiting

Woordvoerder Kees de Bock van de KHRV kondigde woensdagavond meteen een rechtszaak tegen de sluiting aan. De koersorganisator heeft zich de afgelopen tijd fel verzet tegen sluiting, maar voelt zich geslachtofferd met ‘valse’ cijfers over de miljoeneninvestering die nodig zou zijn om de baan te behouden.

Wordt het heel de zomer herrie en drukte in ons mooie Stadspark?

7 gedachten over “Einde Drafbaan Groningen | Weg vrij bouw evenementenlocatie

 1. Schandelijk hoe de gemeenteraad omgaat met de drafsport.
  Maar dat is niet alleen dringend noodzakelijk want de gemeente moet eens leren te gaan bezuinigen om verhoging van de belastingen voor bewoners tot een minimum te beperken.
  Wat bijvoorbeeld te denken van de komende verhoging van de WOZ voor eigenaren van woningen en de 700.000 euro welke FC Groningen dit jaar niet hoeft te betalen. Argument van de betreffende wethouder FC Groningen moeten het later wel betalen want de terugbetalingstermijn wordt met een jaar verlengd.. Maar het betekent wel een begrotingstekort van 700.000 euro voor dit jaar welke de burgers kunnen ophoesten.

 2. Eind dit jaar gaan ze ook nog een besluit nemen over DE OOSTERPOORT.
  Dat wordt begroot op 147-170 miljoen.
  Ik heb het gisterenavond allemaal gevolgd van het begin tot het einde, maar wat zitten er een stelletje losers in die gemeenteraad.
  Mevrouw Chakor wil een groen Stadspark. Nou dat krijgt ze ook, want het gras en onkruid zullen welig tieren. DIT HELE EVENEMENTEN TERREIN wordt een groot fiasco. MOJO bijna failliet, business-case rammelt aan alle kanten, er komt een rechtszaak, Omwonenden zien het niet zitten en de KNHRV wordt gewoon aan de kant gezet. Bovendien zitten ze nog met dhr. van Gelder van de Catering. Passanten zoals Jongman en Chakor willen dit gewoon erdoor drukken, maar de rekening van dit alles komt bij de burgers van de gemeente Groningen. HET IS EEN GROVE SCHANDE.
  Hulde aan de STADSPARTIJ, SP, CDA, 100% GRONINGEN, VVD en PVV, maar ja dat Christelijk- Groene Bolwerk heeft de meerderheid. Die Loopstra kan wat ons betreft de boom in. Dat zullen ze wel merken bij de volgende verkiezingen, maar dan is het kwaad al geschied.

 3. Inderdaad schandelijk zoals de coalitiepartijen de drafsport de nek hebben omgedraaid.Pertinente leugens en onwaarheden werden niet geschuwd om hun zin door te drukken en ons Stadjers op te zadelen met een op drijfzand gebaseerd plan,waarop de aanwonenden niet zitten te wachten,het Stadspark niet mooier wordt en wat ons Stadjers weer geld gaat kosten,want ieder weldenkend mens zal beseffen dat er in deze coronatijd geen massale concerten zullen worden gehouden.En daar komt dan ook nog bij dat “Groningen” bij Mojo niet de 1e keuze is.

  • Er komt sowieso een rechtszaak en er zullen heel veel bezwaarschriften ingediend worden door omwonenden van het Stadspark. Ze zijn nog niet van ons af.
   Ik heb die Loopstra en van Hoorn een mail gestuurd.
   Burgers van de gemeente Groningen zijn de dupe weer van dit luchtkastelen idee. Ze moeten die 2 wethouders er gewoon uit flikkeren wegens onbehoorlijk bestuur.

  • Wij als omwonenden laten het er niet bij zitten. Er zullen bezwaarschriften ingediend worden en er komen rechtszaken van de KNHRV en Van Gelder Catering.
   Dit is gewoon ONBEHOORLIJK BESTUUR EN VERNIETIGING VAN CULTUREEL ERFGOED.
   Ze zijn nog niet klaar met ons.
   Mail gestuurd naar Loopstra en van Hoorn.

 4. Ik heb een uur volgehouden naar dit tegentrekkend betoog van o.a. GL blok te kijken en luisteren. Hoe krijg je het voor elkaar om zonder gedegen onderzoek zo’n beslissing er door te drukken. Een reactie vanuit een evenementenhoek is dat die zich afvraagt hoe dat dan in de nabije toekkomst vorm gegeven gaat worden. En ja de politiek geeft hier een diploma van onvermogen mee af.
  MAAR het is een politiek statement dat iedere plaats het bestuur krijgt wat de bewoners willen. Jan-publiek zal die raadsvergadering niet gevolgd hebben zo ja zou het niet snappen.
  Zo gaat alles naar de . . . . Maar daar zijn ook de grote politieke partijen schuldig aan. Kijk naar Amsterdam ?

 5. Schandalig dat ze de drafbaan de nek omdraaien.
  Groningen en paarden hebben een gezamenlijke geschiedenis, zie ook maar eens bij het Gronings ontzet.
  Wat is daar de hoofd attractie?
  Het peerdespul.

  Tot dusver hebben evenementen en drafsport uitstekend naast elkaar kunnen bestaan en nu moet de drafbaan wijken onder het mom dat deze onveilig is wat je reinste onzin is.

  Denkt Mojo nu echt dat Groningen zo’n grote trekpleister is voor grote artiesten?
  Echt niet.
  Ze mogen blij zijn dat ze 1 of 2 grote namen hier naar toe halen en dat is het dan wel een daar moet de drafbaan dan voor worden opgeofferd?
  Dhr. scholten die ons het park heeft geschonken draait zich in zijn graf om.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *