Martin Koeman vereeuwigd voor stadion FC Groningen

De broers Koeman en hun moeder bij het beeld van Martin Koeman

Er is al een Martin Koeman-tribune bij FC Groningen, maar het clubicoon is nu ook vereeuwigd voor het stadion in Groningen. Ronald en Erwin Koeman, de zoons van de in 2013 overleden Koeman senior, onthulden woensdagavond bij het vijftigjarige jubileum van de club een bronzen beeld van hun vader.

Martin Koeman was onlosmakelijk verbonden met FC Groningen. Hij speelde 355 officiële duels voor de Groningse club, die tot 1971 door het leven ging als GVAV.

Koeman bleef ook na zijn actieve carrière verbonden aan FC Groningen. Hij was één van de grondleggers van de jeugdopleiding van de club. Door de jaren heen vervulde hij diverse functies, waaronder die van trainer, technisch manager, jeugd-coördinator en scout.

‘Dat verdient onze lieve vader’
“Prachtig. De Koeman-tribune was er al, maar dit is nog meer en nog mooier”, reageerde Ronald Koeman na de plechtigheid tegenover de NOS.

“Zeker gezien wat onze vader betekend heeft voor de mooie club FC Groningen. Dus dat is wel super om dat mee te maken”, aldus de trainer van FC Barcelona, voor wie het een emotioneel moment was. “Ja, wel. Het is iedere keer wel zo dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt. Dat is mooi, want dat verdient onze lieve vader ook.”

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *