Mattias Gijsbertsen lijsttrekker GroenLinks

politiek-groenlinks-1Met 55 van de 56 uitgebrachte stemmen is Mattias Gijsbertsen door de leden van GroenLinks vanavond gekozen tot lijsttrekker. Tweede op de lijst is Kris van der Veen en het blije nieuws is dat Benni Leemhuis is gestegen naar plek 3

Mattias Gijsbertsen werd geboren op 19 februari 1985 te ‘s Gravendeel. Begin 2010 heeft hij zijn Masteropleiding Geschiedenis aan de Rijkuniversiteit Groningen afgerond.
Als voorzitter van Dwars (GroenLinkse jongerenorganisatie) in Groningen en als landelijk bestuurslid voor Dwars (portefeuilles Europa, integratie en emancipatie) deed Mattias veel ervaring op.
Sinds 2006 is hij raadslid voor GroenLinks in Groningen en sinds 1 januari 2010 fractievoorzitter. Hij was tevens lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010.
Mattias is lid van de raadscommissie Financien & Veiligheid (begroting & voorjaarsbrief, openbare orde, veiligheid, P&O, inkoop),van de raadscommissie Beheer & Verkeer (verkeer en vervoer) en van de raadscommissie Cultuurverandering.

Weblog: www.mattiasgijsbertsen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *