Benni Leemhuis GroenLinks uitgelicht

politiek, politieke avond paddepoel selwerd tuinwijkOp 30 oktober organiseerde de redactie van wijkkrant nummer1 een politieke avond voor de wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk. Een inspirerende avond en een aanzet om de politiek te laten weten wat er speelt in onze leefomgeving.
Wie waren de mensen die ons bezochten? Los van politieke voorkeur, altijd goed te weten wat de achtergrond is van de mensen die zich gedreven voelen om een rol te spelen in Samen maken we de Stad.

Benni is sinds 11 maart 2010 raadslid

Als geboren Groninger bezocht hij het Sint Maartenscollege en ging na een jaar gewoond te hebben in Cairo (Egypte) geschiedenis studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daar was hij ook actief in de studentenpolitiek en bij studentenorganisaties, onder andere als plaatsvervangend voorzitter van de universiteitsraad.

Later werkte hij als leraar geschiedenis aan het Reitdiep College, was hij werkzaam bij een callcenter in de stad en heeft hij gewerkt bij de gemeente Groningen, o.a. als beleidsmedewerker monumenten. Ook was hij bestuurslid van van de stedenband Groningen-San Carlos.

Benni is lid van de raadscommissie Ruimte & Wonen (grote projecten, grondzaken, ruimte en monumenten) en de raadscommissie Financiën & Veilligheid (financiën, externe betrekkingen, algemeen bestuurlijke zaken, gemeentearchief).

Benni is lid van het Algemeen Bestuur van het Meerschap Paterswolde en lid van het auditcommittee. Daarnaast is hij penningmeester van de fractie.

Weblog: http://www.bennileemhuis.nl
Twitter: http://twitter.com/bennileemhuis
Facebook: http://www.facebook.com/bennileemhuisgl

Eén gedachte over “Benni Leemhuis GroenLinks uitgelicht

  1. Heb vandaag (07-11) met Benni een rondgang gemaakt door het park Selwerd, ik heb dit als prettig met hem ervaren een goed luisterend oor en een prima vent, Henk B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *