Max van den Berg: Het is genoeg, nu zaken doen en handelen

Nieuwjaar receptie Provincie-4022Groningen heeft zijn grens bereikt met gaswinning en werkgelegenheid

Boze Groningers gaven gehoor aan de oproep op de facebook pagina Groningers in opstand om uitvoering te geven aan het ongenoegen over de ontwikkelingen van de gaswinning en het recente faillissement van Aldel in Delfzijl met alle consequenties van dien.

Voorafgaand aan de nieuwjaarstoespraak van de commissaris der koning, Max van den Berg, kregen de demonstranten de gelegenheid om van zich te laten horen.

Het werd een andere nieuwjaarstoespraak als gebruikelijk. Het ging voornamelijk over de aardbevingen en de ontwikkelingen bij Aldel. De commissaris van de koning liet in niet misverstaande woorden uit dat de grens is bereikt en het vertrouwen niet langer kan worden geschonden. (alle foto’s van de middag: klik hier)

 

Van den Berg is strijdlustig en in het perspectief van de toekomstige inkomsten van de gaswinning van 150 miljard euro, is het voorstel van het rapport Meyer maar een kleine bijdrage. Groningers zijn nuchter, maar voelen weinig politieke steun als het gaat om behoud werkgelegenheid en de gevolgen van de bevingen. De rijen worden gesloten.
De commissaris van de koning wil Den Haag wakker schudden: “We willen nou het gesprek, we willen nu dat er zaken gedaan worden. De voorstellen liggen op tafel.” Dan wordt hij zelfs dreigend: “Je moet nu recht doen, want anders dan leg je geen basis van vertrouwen en als je dat niet doet dan breng je de gaswinning in gevaar.” laat hij in een interview met RTVNoord weten.
=

Tevens liet de commissaris weten dat Minister Kamp weliswaar de verantwoordelijke Minister is, maar dat het gehele kabinet verantwoordelijk is en niet alleen de Minister.
De commissaris van de Koning wil Den Haag wakker schudden: “We willen nou het gesprek, we willen nu dat er zaken gedaan worden.

De petitie ondertekenen voor veilig wonen, leven en werken: klik hier

Foto’s: Siebrand Wiegman/FocusGroningen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *