Max van den Berg op jubilerend Kamerlingh Onnes

Op vrijdag 19 september gaf Commissaris van de Koning van Groningen, Max van den Berg, een aantal gastlessen op het Kamerlingh Onnes College aan de Eikenlaan in Selwerd. Dit in het kader van het 150 jarige bestaan van de school. In de geschiedenis- en maatschappijleerlessen hebben de leerlingen vragen voorbereid die ze de Commissaris gaan stellen. Het 150-jarig bestaan van de school is aan de Commissaris niet ongemerkt voorbij gegaan.

Tijdens de pauze ontving de commissaris uit handen van Annet Dijkema, rector van het Reitdiep College, het eerste exemplaar van de jubileum uitgaven. De commissaris was erg onder de indruk van het dna hetgeen het Kamerlingh Onnes heeft voortgebracht en waar hij met een aantal nog steeds frequent overleg mee voert.

Alle foto’s: klik hier 

De Commissaris werd op de hoogte gebracht van het programma College Tour. De commissaris zelf wil kennis graag delen waar een College Tour prima in zou passen, maar altijd op de uitnodiging van de school zal ingaan als de school dit noodzakelijk acht. (een college tour in het Provinciehuis?)

groningen-selwerd-eikenlaan-kamerlingh onnes-gastcollege-6Bij de uitreiking van het boek waren ook afgevaardigden van het Trendteam aanwezig, Yosra en Pascal. Het trendteam doet projecten voor jongeren van 14-25 jaar, voor en door jongeren.

Reünie en Feest!

Op 27 september vindt het hoogtepunt van de feestelijkheden plaats rond het jubileum. Oud-leerlingen kunnen zich op geven en sponsors zijn welkom bij te dragen om deze feestelijkheden mogelijk te kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *