Medaille in the pocket! op Groninger avondvierdaagse

Een enorme drukte aan de Gorechtkade in de Oosterparkwijk, vandaag 30 mei, op de laatste dag van de avondvierdaagse, waar de Groninger wethouder Janny Visscher de wandelaars uitgeleide deed.
sport, wandelen

Vergezeld met verschillende muziekkorpsen en de vele toeschouwers langs de weg een waar festijn waar de wandelaars veelal een bloem of bloemen ontvingen van de fans langs de route.

Wij waren ook even op de Grote Markt, waar oma met snoepparaplu’s stond te wachten op haar kleinkinderen. Een ritueel wat zij al jaarlijks deed bij haar eigen kinderen en voortzet bij haar kleinkinderen. Geweldig. Alle foto’s van deze avond: klik hier

Een kleine smet, zie laatste foto, was dat de stadsbussen en overig verkeer zich begaf tussen de wandelaars  nadat 80% van de wandelaars de route was gepasseerd en er sprake was van een onveilige situatie, zeker bij kinderen. De agenten die je hierop aanspraken waren niet  in staat even mee te denken of een bijdrage te leveren om de veiligheid voor een kleine tien minuten te organiseren. Dat noemen wij niet verder denken als je is opgedragen, een mening die door meerderen werd gedeeld. Voor het overige, een geweldig sportevenement waar velen blij waren met hun medaille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *