Méér vaart uitvoering gereguleerde wietteelt in Groningen

anti wietwet-1Tijdens de Raadsvergadering van 27 maart heeft D66 samen met andere partijen het College gevraagd snel werk te maken van het experimenteren met het legaliseren van de achterdeur. Al lang is het College bezig met de vraag hoe de achterdeurproblematiek kan worden verholpen. De partijen vragen via deze motie het College meer vaart achter deze plannen te zetten.

Hoewel het Nederlandse gedoogbeleid voor de drugsgebruiker en voor de samenleving een aantal belangrijke voordelen heeft, zijn er ook nadelen. Deze zijn een gevolg van de onvolledige afwerking van het beleid, waardoor coffeeshophouders problemen hebben bij het verkrijgen van hun handelsvoorraad. Omdat de productie van cannabis nog steeds illegaal is, is deze grotendeels in handen van criminele organisaties. Dit zorgt ervoor dat er aan de ene kant geen zicht is op de kwaliteit en veiligheid van de drugs, en aan de andere kant dat wietplantages vaak op gevaarlijke en ongeschikte locaties worden geplaatst.

In het coalitieakkoord staat dat het College met voorstellen komt om de achterdeurproblematiek te verlichten. De fracties van de PvdA, SP, Stadspartij, Groenlinks, Student & Stad en Partij voor de Dieren zijn hier net als D66 voorstander van. Tot op dit moment is er helaas nog te weinig progressie geboekt, terwijl in andere steden al veel voorbereidingswerk is gedaan. Via de vandaag aangenomen motie sporen deze partijen het College aan hier nu alsnog snel werk van te maken en daarbij gebruik te maken van het voorbereidingswerk in andere gemeentes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *