Meiprocessie en bedevaart Warfhuizen 2018

Vandaag 12 mei, vond de traditionele meiprocessie plaats ter ere van Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin. Na een Heilige Mis in het kerkje van Warfhuizen trok de processie naar de Vaart Oostzijde 15 waar bij de boerderij een plechtigheid plaats vind.  Na de plechtigheid lopen de deelnemers dezelfde route terug.  Vorig jaar moest de processie halverwege omkeren om terug naar de kerk te gaan vanwege het onweer.

De Bedroefde Moeder van Warfhuizen is de meest gebruikte benaming voor Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin, het genadebeeld dat in de kluiskapel van Warfhuizen wordt bewaard. Sinds 2003 trekt het vele bedevaartgangers naar de bedevaartkluis in het dorpje in het noorden van Groningen. Het wordt in de volksmond ook wel Onze Lieve Vrouwe van Warfhuizen of Maria van Warfhuizen genoemd.

Bijzonder zijn de vele processies, kleine en grote, die de laatste jaren vanuit Wehe-den Hoorn naar Warfhuizen getrokken zijn. De grootste is tot nu toe de lichtprocessie op de vooravond van Palmzondag 2008 geweest, georganiseerd door de jongeren van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Meer info: klik hier

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *