Met digisterkercursus beter inzicht in digitale overheid

draadloos internetten (1 van 1)De gemeente Groningen en de Bibliotheek Groningen bieden vanaf volgende maand de cursus ‘Digisterker’ aan. Die cursus is bedoeld voor mensen die al wel een beetje met internet om kunnen gaan, maar moeite hebben hun weg te vinden naar de digitale overheid.

In kleine groepen van maximaal twaalf personen leren cursisten in drie dagdelen hoe ze informatie kunnen vinden, een DigiD kunnen aanvragen en gebruiken en digitaal zaken kunnen regelen met de gemeente.

Balie
De overheid doet steeds meer via het internet en de gemeente Groningen blijft daarbij niet achter. Zo kunnen er online afspraken worden gemaakt voor de balie en kunnen met behulp van DigiD ook steeds meer zaken daadwerkelijk online worden geregeld. Met de ‘Digisterker’ cursus willen de gemeente en de bibliotheek inwoners van de stad op weg helpen om online zaken te doen.

Lesmateriaal
De ‘Digisterker’-cursus is vorig jaar in Enschede ontwikkeld. Inmiddels hebben ook gemeenten als Utrecht, Den Haag en Zwolle dergelijke trainingen gegeven. Net als in deze gemeenten zal het lesmateriaal in Groningen voorzien worden van lokale input.

Oktober
De lessen zullen gegeven worden in de bibliotheekfilialen in Selwerd en Lewenborg. Vooralsnog is het de bedoeling om vier keer een ‘Digisterker’-training aan te bieden. Dit najaar twee keer en volgend voorjaar twee keer. De eerste cursus begint in oktober. Deelname aan de ‘Digisterker’-training van drie dagdelen kost vijftien euro.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Centrale Bibliotheek, telefoon 050 – 3683683.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *