Roze lintje voor goede borstkankerzorg

borstkankerHet UMCG is een van de 66 ziekenhuizen die dit jaar het roze lintje heeft ontvangen van de Borstkankervereniging Nederland. Dit jaar ontvingen minder ziekenhuizen een lintje (74 procent in 2013, 85 procent in 2012) omdat de borstkankervereniging de criteria heeft aangescherpt. Er zijn zeven aanvullende criteria opgesteld die onder andere betrekking hebben op de kwaliteit van het onderzoeksteam, de begeleiding van patiënten en de informatievoorziening.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen voldoet aan alle vijf verplichte criteria die de Borstkankervereniging Nederland stelt aan de zorg rondom borstkanker.  Zo moeten er minstens honderd patiënten per jaar worden behandeld en mag er bij maximaal 15% van de patiënten tumorweefsel achterblijven na een operatie. Ook moet minimaal 90% van de patiënten zowel pré- als postoperatief worden besproken door het multidisciplinair samengestelde borstkankerteam.

De twaalf criteria die de vereniging in totaal hanteert, zijn gebaseerd op patiëntervaringen in combinatie met feitelijke ziekenhuisinformatie. Surf voor meer informatie naar de site van de Borstkankervereniging Nederland

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *