Milieuvriendelijkste tuinen in Piccardthof en Oosterhoogebrug

steden nederland groningen, stadsparkwijkEen spannende avond in de Blokhut aan de Meidoornlaan op het tuincomplex Piccardthof gisteravond 19 september waar de jury en de Groninger wethouder Jan Seton de winnaars bekend gingen maken van de wedstrijd Milieuvriendelijkste Tuin 2013.
Deelnemers konden dit jaar meedoen in één van twee categorieën. Een categorie voor tuinen groter dan 25 vierkante meter en een voor kleinere tuinen.

De mooiste kleine milieuvriendelijkste tuin in Groningen vinden we in de Orchideestraat in de Oosterhoogebrug. De tuin van Siska Hindriks. Anne Margot Roskott werd tweede. Zij heeft twee vierkante meter tuinen op het ACM terrein naast Tuin in de Stad. Elke dag een bordje verse groente uit eigen tuin is het resultaat. De derde plaats ging naar Ingeborg Ross.

De mooiste grootste mileuvriendelijkste tuin in Groningen vinden we op de Piccardthof van Anne Siebring. Een pracht tuin  met allerlei structuren en waar natuur in al zijn variaties voorkomt. Een terechte winnaar. De tweede plaats ging naar Jan en Ina Bos.

Alle foto’s van deze avond: klik hier

Milieuvriendelijke tuinen zijn belangrijk. Vooral in de stad, waar ze bijdragen aan een prettig leefklimaat voor mens en dier. Groene tuinen bezorgen insecten en kleine zoogdieren een goed onderkomen.  En ze zijn in de stenige stadsomgeving belangrijk voor de afvoer van regenwater. De wedstrijd is bedoeld als aanmoediging voor alle tuiniers die hun voor- of achtertuin, hun volkstuin of de gezamenlijke binnentuin milieuvriendelijk hebben ingericht. Beide prijswinnaars winnen een tuinman voor één dag en een kruiwagen vol planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *