Minder geld voor een bruisende binnenstad

Eurosonic Noorderslag binnensrtad-1387De gemeente Groningen stelt minder geld beschikbaar voor evenementen om de binnenstad van Groningen bruisend te houden tijdens de bouwwerkzaamheden Oostwand aan de Grote Markt. Voor 2014 wordt voorgesteld 125.000 duizend euro beschikbaak te stellen terwijl hier het  afgelopen jaar nog 300.000 duizend euro beschikbaar voor was.

Uit de evaluatie van het programma van 2013 – toen was er €300.000 beschikbaar – blijkt dat het programma een grote impuls voor de binnenstad heeft betekend. In totaal zijn er minimaal 167.000 bezoekers afgekomen op de evenementen die zijn gefinancierd uit het budget evenementen binnenstad. Met het ingezette budget is een programma met een totale begroting van € 1,86 miljoen gerealiseerd; een multiplier-effect van 6,2. Voor 2014 is de verwachting dat de binnenstad, ondanks het beperktere budget, wederom een aantrekkelijk programma heeft

Het evenementenprogramma binnenstad 2014 gaat ondertussen door op de ingeslagen weg. Het programma is weliswaar bescheidener geworden, maar blijft divers en is daarmee interessant voor verschillende doelgroepen: zowel voor bewoners als voor bezoekers van de stad. Het programma 2014 omvat, in chronologische volgorde: Verborgen schatten, Euronet Air, Theater op Straat, De Nacht van Kunst & Wetenschap/RUG 400, Wonen in Groningen, Walk-in-concerts, Winterprogrammering inclusief ijsbaan en WinterWelvaart.

Foto: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *