Mirna Westra versterkt Groninger Kinder- en jeugdkoor

mirna westra -1Met de toename van het aantal leden en het waarborgen van de kwaliteit van het oudste kinder- en jeugdkoor is Mirna Westra aangetrokken als dirigente voor het jeugdkoor. Mirna Westra-Faber speelt sinds haar 6e jaar piano. Na haar VWO-diploma te hebben behaald studeerde ze docent muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hier studeerde ze in 2009 af.

 

Vervolgens  ging ze koordirectie bij Klaas Stok studeren, aan het ArtEZ-conservatorium in Zwolle. Ook studeerde ze hier kerkmuziek bij Harm Jansen en deed ze een minor HaFaBra-directie bij Alex Schillings. In juni 2013 heeft ze haar diploma behaald.

muzikanten, groninger kinder- en jeugdkoor, zomerconcert 2013

japke hartog en mirna westra tijdens zomerconcert

Sinds januari 2013 is Mirna  docent culturele en kunstzinnige vorming (ckv) op het Gomarus College in Groningen. Hiernaast is ze dirigent van wereldmuziekkoor Dekoor in Leeuwarden en vanaf het nieuwe seizoen 2013 ook van het Groninger Jeugdkoor, waar Japke Hartog het Kinderkoor zal begeleiden.

 

 

Eerder dirigeerde ze onder andere gospelkoor Sjema uit Enumatil, het Zoutkamper Vrouwenkoor, gemengd koor Menorah uit Groningen, het kinderkoor van de Koorschool Konstantijn in Zwolle en werkte ze mee aan verschillende projecten.

Als pianiste begeleidt Mirna regelmatig diverse koren en instrumentalisten en speelt ze in het Divertimento-kwartet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *