Mist u de kerstboom al? Kamerplant geeft troost

kerstboom-tuinland-1Nederlanders blijven dol op hun kerstboom. Uit onderzoek* van Bloemenbureau Holland blijkt dat dit jaar maar liefst 79% van de Nederlanders een kerstboom in huis heeft staan. We zetten de boom het liefst zo vroeg mogelijk neer. Meer dan de helft (56%) haalt de boom al drie weken voor kerst in huis.

 

Nederlanders blijken zo aan hun kerstboom gehecht dat, als de boom eenmaal weg is, de gezelligheid ervan door velen (55%) wordt gemist.

Het liefst laten we onze kerstboom tot na oud en nieuw in huis staan. Zo geeft 60% van de ondervraagden aan de boom tussen 1 en 6 januari de deur uit te doen. En 1 op de 5 Nederlanders heeft nog meer moeite met het afscheid nemen en laat de boom tot na 6 januari staan.
Het liefst zetten we daarom zo snel mogelijk iets anders op de plek van de boom. Een kamerplant is daarvoor volgens ongeveer de helft van de Nederlanders (46%) de beste optie. Onder het moto ‘Kerstboom eruit, Kamerplant erin’ schiet Bloemenbureau Holland daarom dit jaar iedereen te hulp bij het opvullen van het gat dat de kerstboom achterlaat.

Eerste hulp bij kerstboomwissel
In de eerste week van januari rijdt er een speciaal team door het land dat op bestelling bij mensen thuis de kerstboom komt omwisselen voor een prachtige Areca. Iedereen die via Twitter (#kerstboomeruitkamerplanterin) of Facebook (www.facebook.com/mooiwatplantendoen) een foto van zijn of haar kerstboom deelt, maakt kans op een kerstboomwissel. Op dezelfde Facebook-pagina is live te volgen waar het ‘Kerstboom eruit, Kamer erin’-team zich op dat moment bevindt. Daar kunnen mensen ook direct een beroep doen op het team om hun kerstboom om te laten wisselen door een kamerplant. De Areca is door Bloemenbureau Holland verkozen tot de Woonplant van de maand januari.

Bron: Bloemenbureau Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *