Mogelijk overlast door staking Stadsbeheer

gemeente groningen, stadsbeheerEen aantal medewerkers van Stadsbeheer legt volgende week drie dagen het werk neer. Dat kan mogelijk overlast in de stad opleveren.

De staking op maandag 16 en dinsdag 17 juni vormt de opmaat naar een landelijke actiedag van gemeenteambtenaren op woensdag 18 juni voor een nieuwe cao. Overleg met de vakbonden op donderdag 12 juni heeft geen duidelijkheid gebracht over de omvang van de staking. De gevolgen van de staking zijn daardoor nog niet precies bekend.

Maandag meer duidelijkheid

Stadsbeheer, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte, werkt tot en met zondag 15 juni volgens de normale dienstroosters. Op maandagochtend, als de stakers zich inschrijven, kan een inschatting worden gemaakt van het werk dat drie dagen blijft liggen. Duidelijk is al wel dat alle wijkposten dicht zijn. Dat betekent dat de prullenbakken op straat niet worden geleegd en de straten niet worden geveegd. De stad kan dus vervuilen.

Huisvuil

Op groningen.nl/afval staat steeds het laatste nieuws over de gevolgen van de staking van Stadsbeheer. Daar is vanaf maandag 16 juni ook informatie te vinden over de gevolgen van de staking voor de inzameling van huisvuil.

Afval thuis bewaren

De gemeente vraagt bewoners om tijdens de stakingsdagen vuilniszakken, glas en papier zoveel mogelijk thuis te bewaren. Naast volle containers geplaatst afval waait weg en vuilniszakken worden door vogels of andere dieren opengekrabd. Op vrijdag 20 juni of zaterdag 21 juni zijn alle containers in de stad weer geleegd. Dan kan alle afval weer normaal worden aangeboden.

Calamiteiten

De vakbonden zorgen voor een team medewerkers dat wordt ingezet bij calamiteiten en spoedwerkzaamheden. Dit team komt in actie bij meldingen die onmiddellijk moeten worden aangepakt, bijvoorbeeld als een losgewaaide tak verkeershinder oplevert. Bewoners kunnen meldingen over de openbare ruimte doorgeven via 050 – 367 1000 of online via Meld Stad op gemeente.groningen.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *