Stadstuinieren onderbelicht bij Universiteit Groningen

steden nederland, groningen, zernikeGistermorgen, vrijdag 13 juni, was iedereen weer welkom op de moestuin van Frankville  aan de Nijenborgh op het Zernike Complex.  Janneke Tops van de gezondemoestuin.nl kwam langs en verzorgde wederom een ‘Tips van Tops’: gratis praktijkdag met rondje langs de planten, en brandnetelgier en ook Frans Kerver van TuinindeStad hielp een handje mee.  Bijzondere toevoeging deze dag was de aanleg van een kruidenspiraal en werd er gepicknickt op de tuin. De tuin werpt steeds meer haar vruchten af en is een openbare tuin. Het is jammer dat bewoners rondom het Zernike complex en studenten niet meer gebruik maken van dit intitiatief. Zelf je verrassing op bord verzorgen hoe fijn kan dat zijn. Alle foto’s van de moestuin: klik hier

steden nederland, groningen, zernikeDe tuin verdiend meer faciliteiten en een beetje promotie onder de studenten kan zeker geen kwaad. Elke student één of twee vierkante meter grond om te verbouwen. Meer fruitbomen en wat watervoorziening voor het sprooien.  Aan Frankville zal het niet liggen zij zijn er klaar voor. Maar met een beetje steun in de rug van de Universiteit, de Hanzehogeschool en de bewoners rondom het complex, kan  het uitgroeien tot de mooiste moestuin voor studenten en bewoners  en laat het zien dat het de duurzame saamhorigheid bevorderd. Frankville doet een oproep aan bewoners en studenten. Wilt u meehelpen en ook zelf verbouwen? Neem contact op via de site.

steden nederland, groningen, zernike Frankville is sinds maart 2013 bezig geweest met het oprichten van een gezamenlijke groenten en fruittuin op het Zernike-complex in Groningen.

Bij deze activiteiten willen zij zowel studenten als medewerkers op het Zernike, maar ook groene Groningers bij elkaar brengen onder de noemer van duurzame saamhorigheid. Wij bieden ze de mogelijkheid om op een ongedwongen manier in aanraking te laten komen met het verbouwen van eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *