Monumentale trap Grote Markt verwijderd

Sloop trap Naberpas-0187Vandaag, – woensdag 20 februari – is BAM begonnen met de sloopwerkzaamheden van de monumentale trap van kunstenaar Jan van der Zee  aan de gevel van de Naberpassage.

De gebeeldhouwde trap van kunstenaar Jan van der Zee  boven de Naberpassage aan de oostzijde van de Grote Markt in de stad Groningen wijkt voor de nieuwe Oostwand. De panelen worden opgeslagen tot er een nieuwe bestemming voor de trap is gevonden. De afbraak van de trap duurt zo’n drie dagen.
Na het zich laat aanzien wordt dit nog een hele klus. Het eerste paneel kon na 4 uur werk nog steeds niet van de trap worden verwijderd. Onze fotograaf (een koukleum) hield het na enkele uren voor gezien!

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

De panelen worden opgeslagen tot er een nieuwe bestemming voor de trap is gevonden. De afbraak van de trap duurt zo’n drie dagen.

Van der Zee is niet alleen bekend als kunstschilder. Naast de monumentale trap maakte hij ook de mozaïekmuur voor de pabo aan de Verzetsstrijderslaan. Voor de Martinikerk maakte hij een aantal glas in loodramen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *