Mooie innovatie – Zelf aan het werk

KnipselDe gemeente Groningen is gestart met de proef ‘Zelf aan het werk’. Doel is om werkzoekenden met een uitkering aan het werk te helpen. Via het digitaal platform zelfaanhetwerk.nl worden vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar gebracht. Werkgevers kunnen simpel en gratis hun vacatures toevoegen en ‘Zelf aan het Werk’ gaat op zoek naar de beste match.

politiek-matitas gijsbertsen (1 van 1)Wethouder sociale zaken Mattias Gijsbertsen:  “We willen als stad dat ook mensen met een uitkering profiteren van kansen op de arbeidsmarkt.
Met ‘Zelf aan het Werk’ maken werkzoekenden en werkgevers zelf de goede match. Dat is mooie sociale innovatie.”
‘Zelf aan het Werk’ zoekt de beste match op basis van het Slim CV, dat niet alleen matcht op werk- en leerervaring maar ook op passie en capaciteiten.
Zo ziet een werkgever direct de best matchende kandidaten en kan hij daar zelf snel contact mee leggen.

Slim CV
Werkzoekenden maken op een eenvoudige manier een Slim CV en krijgen direct functies te zien die bij hen passen. De werkzoekende kan direct solliciteren en krijgt meteen een terugkoppeling over zijn kans van slagen, maar ook over passende opleidingsmogelijkheden. Solliciteren kan snel en makkelijk via o.a. smartphone.

Supportdesk
Een supportdesk benadert vanaf 29 maart a.s. werkgevers om zich kostenloos aan te sluiten op het platform en vacatures te plaatsen. Onderwijsinstellingen worden bezocht en gevraagd een leeradvies aan te bieden.  De supportdesk-medewerkers komen zelf uit het bestand met uitkeringsgerechtigden. Zij zijn de eersten die dankzij de proef aan het werk kunnen in een betaalde baan.

Evaluatie
De proef duurt tot het eind van dit jaar en dan volgt een evaluatie.  De gemeente werkt samen met de Stichting Maatschappelijke Coalitie, die het online platform heeft opgezet. De stichting heeft als doel om voor iedereen werk te vinden dat het beste bij hem of haar past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.