Moskeebezoeker Groningen gefaciliteerd met parkeerautomaat | Zoeken naar een parkeerautomaat

Vanaf vandaag, 1 mei,  is het betaald parkeren in ondermeer de wijken Paddepoel en Selwerd. Als Paddepoel zijn we ingedeeld in zone Selwerd waar we vrijwel nooit parkeren en we voor de rest van de wijk Paddepoel worden uitgesloten. In ons gebied hebben we binnenterreinen waar velen de auto parkeren. Vereniging van Eigenaren moeten nu op zoek naar passende oplossing om wild parkeerders te weren. Een gemeente dat als beleid heeft verbinding met de wijk(en) te zoeken als het hun woonomgeving betreft. Maar de kwestie Vensterschool en bewoners CasPoMor flats maakt duidelijk de twijfels over de betrokkenheid van dit proces.

Het betaald parkeren is een maatregel om parkeeroverlast tegen te gaan. Nu is er in onze omgeving gelukkig geen sprake van overlast. Als je als vreemde in de wijk wilt parkeren mag je je wandelschoenen meenemen, wat ook in andere wijken geld. Wil je parkeren aan de Zonnelaan of Saturnuslaan dan vindt je de automaat in aan het eind van de Kometenstraat ter hoogte van de te realiseren moskee. Honderden meters lopen dus! Moskeebezoekers komen vrijdags middag’s voor het gebed en moeten nu gaan betalen. Zij geven nauwelijks overlast, een beetje druk, maar uitzonderingen hiervoor maken is bij de politiek een moeilijke kwestie. Dan maar faciliteren lijkt het wel. En bij grote drukte van het winkelcentrum wordt vaak in onze omgeving uitgeweken.  Waar vinden we een parkeerautomaat?

Het gaat dus niet om de overlast tegen te gaan, het is geld verdienen. Inmiddels is er een oplossing voor de Vensterschool en zijn de bewoners van de CasPoMor flats geschrokken van de parkeergelden die door Lefier geheven gaan worden.

Kortom, ondanks dat binnen het parkeersysteem middels de systematiek gedigitaliseerd veel wordt opgelost, moeten vele honderden meters lopen voor de weinige beschikbare parkeerautomaten. Worden verenigingen van eigenaren gedwongen kosten te maken voor hun parkeerterreinen en moeten gelovigen nu vrijdagmiddag’s in de buidel tasten om de gemeente kas te spekken.

Een overheid die de bezitters van een auto op alle fronten financieel pakt, verbinding zoekt met de wijken, denkt slechts aan één ding, geld verdienen en dan spreken we nog niet over de vele verzorgers die de wijken bezoeken die gevrijwaard moeten worden van parkeerlasten.

3 gedachten over “Moskeebezoeker Groningen gefaciliteerd met parkeerautomaat | Zoeken naar een parkeerautomaat

 1. Dit betaald parkeren zorgt voor meer overlast dan nodig.
  Ook de werknemers van de gemeentelijke wijkpost zitten met een probleem.
  Velen komen van buiten de stad en krijgen geen vergunning om aan de straat te parkeren en moeten betalen en dat komt omdat hun parkeerplaatsen zijn verdwenen voor de bouw van de nieuwe moskee.

  Ook als deze moskee er staat komen voor hen geen plaatsen terug.
  De gemeente heeft een onnodig probleem gecreëerd.
  Zoals u zegt, het is een verdienmodel.

  En inderdaad moeten op de privé terreinen maatregelen getroffen worden om illegaal parkeren te voorkomen waardoor de bewoners op kosten worden gejaagd.
  Misschien een idee om planschade aan te vragen?
  Laat de gemeente maar bijdragen in de kosten, zijn zadelen ons met een probleem op waar wij niet om hebben gevraagd.

  Ik moet u er wel op wijzen dat dit onderstaande citaat niet geheel klopt:

  “Moskeebezoekers komen vrijdags middag’s voor het gebed en moeten nu gaan betalen. Zij geven nauwelijks overlast, een beetje druk, maar uitzonderingen hiervoor maken is bij de politiek een moeilijke kwestie.”

  Nauwelijks overlast?
  Zeker vergeten met slachtfeest en Suikerfeest dat ze de wandelaars op de stoepen soms van de sokken rijden, mensen en grote mond geven als ze op misstanden wijzen, dubbel parkeren, uitritten blokkeren enz.
  En ook is dit maar twee maal per jaar dat het echt flink overlast geeft, geeft het ook in mindere mate tijdens het vrijdagmiddag gebed geregeld overlast omdat er te weinig parkeerruimte is in de wijk.

  Het parkeren is iets waar de gemeente nooit rekening mee heeft gehouden met het afgeven van een vergunning voor een moskee.

  • Heb je aantoonbaar bewijs van de vermeende grote monden, het van de sokken rijden, e.d. of is dit een onderbuikgevoel? Je weet wel, bij het zien van mannen met gewaden en baarden?

   Jouw negatieve houding jegens de Moskee en moslims valt namelijk op. Deze kul schreef je tenslotte ook al op E.J. Bron. Een zeer discriminerende, Islamofobe website vol leugens en verdraaiingen, maar dat terzijde. Is blijkbaar jouw safe haven. Dat overigens terwijl je tijdens een open dag in de Moskee nog een zielig verhaal ophing dat jij je in het verleden wilde bekeren tot de Islam.

   Je behoort overigens tot een minderheid voor wat betreft het klagen. Dat weet je? En even voor de helderheid, je weet dat de Moskee al een geruime tijd niet meer in gebruik was en er nu niet meer staat?

   Je zegt:
   ”Het parkeren is iets waar de gemeente nooit rekening mee heeft gehouden met het afgeven van een vergunning voor een moskee.”

   De Gemeente heeft meerdere onderzoeken gedaan omtrent parkeeroverlast, parkeerdruk, e.d. Dit is als het goed is ook gewoon te vinden in de uitspraken van de Rechter inzake de nieuwbouw van de Moskee. Daar komt dat ook nog eens naar voren.

 2. Dat mijn bezoek iets betalen moet OK,maar dat ze na 2 uur weer naar de meter moeten die te ver staat voor mensen die slecht ter been zijn om weer te herhalen is niet OK.Als ik theevisite krijg van 3 tot 10 moeten ze 3 keer naar de auto.
  Hoop dat hier wat aan gedaan kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *