Na zomeren op de camping Zernike

Onderwijsinstellingen zijn verplicht buitenlandse studenten vooraf goed te informeren over wat hun te wachten staat, ook bij het zoeken naar woonruimte en verder moeten zij met lokale huisvesters en de gemeente werken aan de huisvestingsproblemen. Als zij dat niet goed doen, moet het Rijk ze daarop aanspreken. En daar lijkt de tijd rijp voor nu de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool in Groningen  niet voor bereid zijn op de grote toestroom en noodvoorzieningen moet treffen voor de internationale student.

Op het Zernike zijn inmiddels de tenten geplaatst voor studenten die nog geen kamer hebben gevonden, even na zomeren dus. Zij moeten nog even het geduld opbrengen om mogelijk gebruik te kunnen maken van de wooncontainers op het Suikerunieterrein. Geen timmerdorp maar een containerdorp waar de stadjers jaren tegen aan mogen kijken. Hier zijn 249 containers geplaatst voor maximaal tien jaar maar zijn pas vanaf oktober beschikbaar.

De nood is zo groot dat nu ook de mogelijkheid geboden wordt gebruik te kunnen maken van een overnachting voor 50 euro per nacht op een hotelboot wat neer komt om een huur van 1300,00 euro per maand.

Het aantrekken van zo veel mogelijke buitenlandse studenten door de Universiteiten is in trek maar dit is meer dan slecht voor de studenten waar de verantwoordelijke bestuurders het imago van Groningen nationaal en internationaal schaden.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *