Nationaal Militair Museum kennis nemen met avontuur van onze militaire geschiedenis

Recentelijk een bezoek aan het Nationaal Militair Museum in Soest. Nationaal Militair Museum is een samenvoeging van het oude Legermuseum en het Militaire Luchtvaart Museum waar land- en luchtmacht ruimschoots aanbod komen.

Een mooi museum met een open opstelling van het grote materieel en veel aparte zalen waar thema’s uitgewerkt zijn met zelfs een schatkamer.

We waren een paar uren kwijt bij het volgen van de wandelroute met onderwerpen als “vriend en vijand”, krijgsmacht en samenleving” en zelfs “krijgsmacht en de toekomst”.

 

De protesten tegen de krijgsmacht in de jaren en zestig en zeventig van de vorige eeuw kwamen bekend voor.

Bij de Wings van Afghanistan kregen we na de recentelijke gebeurtenissen al daar het gevoel “is het voor niets geweest?”

Veel informatie middels filmbeelden, autofragmenten, maquettes in de meeste themaruimten zijn een mooie aanvulling op de belevenis van de gebeurtenissen uit ons verleden.

Sinds de opening van het Nationaal Militair Museum door koning Willem Alexander op 11 december 2014 hebben inmiddels honderdduizenden mensen het museum bezocht.  Een mooie manier om kennis te kunnen nemen van de militaire geschiedenis.

Wist u dat Fongers de eerste fietsen leverde aan het leger!

Alle foto’s van het museum: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *