Nederlands Stripmuseum blijft in Groningen

Gemeente subsidieert overgangsperiode tot verhuizing

Het college van B&W stelt voor de jaren 2015 en 2016 een subsidie van 35.000 euro per jaar beschikbaar aan het bestuur van het Nederlands stripmuseum. Het college wil graag dat het stripmuseum de komende jaren geopend blijft op de huidige locatie aan de Westerhaven 71.Vanaf 2017 maakt het Nederlands Stripmuseum onderdeel uit van het Groninger Forum.

Het Nederlands stripmuseum
Het stripmuseum is in april 2004 geopend in winkelcentrum Westerhaven. Recreatiebedrijf Libéma heeft zich vanaf de opening voor een periode van 10 jaar garant gesteld voor een sluitende begroting van het museum. Vorig jaar is de overeenkomst met Libéma afgelopen en heeft de gemeente Groningen een incidentele subsidie beschikbaar gesteld. Het college heeft nu besloten om ook voor de periode 2015-2017 geld beschikbaar te stellen. Vanaf 2017 is de stichting Groninger Forum verantwoordelijk voor de exploitatie van het museum.

Het Nederlands stripmuseum blijft de komende jaren als zelfstandig museum bestaan, waarbij de directie verantwoordelijk is voor de exploitatie, beheer, programmering en de eigen collectie. Wel gaat het stripmuseum, in de aanloop naar 2017, intensiever samenwerken met het Groninger Forum .

Aantrekkelijk voor scholen en gezinnen
Het stripmuseum trekt jaarlijks tussen de 35.000 en 45.000 bezoekers. Het museum is vooral aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen. Scholen in de stad waarderen het educatieve aanbod van het museum. Het college van B&W is van mening dat het stripmuseum daarmee een belangrijke bijdrage levert aan het recreatieve aanbod in de stad.

Het Stripmuseum wordt een integraal onderdeel van het Groninger Forum. De programmering en de exploitatie vallen vanaf de opening onder de verantwoordelijkheid van de Forumorganisatie. Het stichtingsbestuur van het museum blijft verantwoordelijk voor de vaste collectie en zal nauw betrokken blijven bij de programmering. De gemeente verwacht dat het Stripmuseum een positieve bijdrage gaat leveren aan de exploitatie en invulling van het Groninger Forum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *