Nieuw muziekcentrum Groningen met extra grote popzaal

College zet in op behoud van top 5 positie als cultuurstad

Behoud van de top 5 positie als cultuurstad met een nieuw te realiseren integraal muziekcentrum met tenminste drie zalen, waaronder een popzaal voor circa 3.000 bezoekers. Dat is de inzet van het college van Groningen in een voorstel aan de Raad. Ook wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor aanvullende of uit te bouwen functies en concepten in en om het nieuwe muziekcentrum rond bijvoorbeeld talentontwikkeling, 24/7, educatie en amateurkunst.  

Voor klassiek wordt ingezet op versterken van de huidige landelijke positie. Het nieuwe muziekcentrum moet daarom beschikken over een klassieke zaal, die niet alleen als thuisbasis dient voor het Noord Nederland Orkest, maar ook in de toekomst wereldsterren verleidt om naar Groningen te komen.

 

Onderdeel van de stedelijke culturele keten

Cultuurstad Groningen onderscheidt zich internationaal met een combinatie van kwaliteit en diversiteit in muziekaanbod. Sterke merken als de huidige De Oosterpoort, VERA, Eurosonic Noorderslag en het Noord Nederlands Orkest vormen samen met andere stedelijke podia een complete culturele keten, ingericht op talentontwikkeling, educatie en hoogwaardig podiumaanbod. Inzet van de gemeente Groningen is het sterke cultuurprofiel te behouden met een nieuw muziekcentrum als opvolger van de huidige Oosterpoort. Het nieuwe muziekcentrum moet uiterlijk 2027 operationeel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *