Nieuwbouw Joseph Haydnschool van start

haydnschool_bouwbordWoensdag 13 februari wordt de eerste paal geslagen van de nieuwe nevenvestiging  van de Joseph Haydnschool. In opdracht van O2G2 wordt op de kruising van de Helperbrink en de Haydnlaan de reeds afgebroken noodlocatie van de bovenbouw van de Joseph Haydnschool vervangen door nieuwbouw.  In het multifunctionele schoolgebouw zal naast de Joseph Haydn ook SKSG Kinderopvang zich vestigen.

 

De nieuwbouw is een ontwerp van KAW Architecten en Adviseurs.  De verwachting is dat het nieuwe gebouw in het eerste kwartaal van 2014 in gebruik genomen kan worden.

Samenwerking
In het nieuwe schoolgebouw werken de Joseph Haydnschool en SKSG kinderopvang samen. Hierdoor kan kinderopvang, onderwijs en naschoolse opvang aangeboden worden. De nieuwbouw is opgebouwd uit 3 bouwlagen. SKSG zal de begane grond in gebruik nemen. De eerste en tweede verdieping zijn bestemd voor groepsruimten. In het nieuwe schoolgebouw komt tevens  een ruimte voor wetenschap en techniek.

Als knipoog naar de oude school wordt de gevel uitgevoerd in rijk gedetailleerd metselwerk, waarin horizontale raamstroken met gekleurd glas worden opgenomen. De bestaande gymzalen die gebruikt worden door het Zernike College worden volledig geïntegreerd in het ontwerp, zodat een samenhangend beeld ontstaat.

 

Leerlingen ontwerpen mee
Een kunstwerk zal uiteindelijk de uitstraling van de hoofdentree bepalen. Onder begeleiding van een kunstenaar zal de achterwand van de hoofdentree door leerlingen voorzien worden van een eigentijds “glas in lood” kunstwerk. Zo kunnen de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en vinden ze uiteindelijk iets van zichzelf terug in hun nieuwe schoolgebouw.

De Joseph Haydnschool heeft lang moeten wachten op de nieuwbouw. De  nevenvestiging aan de Groenesteinlaan was  een permanente noodvoorziening geworden. Saskia Havinga, directeur van de Joseph Haydnschool: “We zijn erg blij dat de  nieuwbouw nu  eindelijk start. Het is een erg lang en moeizaam  traject geweest, terwijl de school steeds meer leerlingen telde.
We kijken er naar uit het mooie, duurzame gebouw dat KAW Architecten en Adviseurs ontworpen heeft in het voorjaar van 2014 te kunnen gaan gebruiken
.”
Over de Joseph Haydnschool
De Joseph Haydnschool,die vorige week nog het label “excellente school “ ontving is een openbare basisschool in het zuiden van Groningen en telt ruim 500 leerlingen.

Bron en foto: O2G2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *