Nieuwe app WeHelpen voor hulp in de buurt

we helpen appWilt u een ander in de buurt helpen? Bijvoorbeeld boodschappen doen, de tuin harken of de hond uitlaten voor de buurvrouw? Met de nieuwe app WeHelpen kunt u zien wie er in uw omgeving hulp kan gebruiken. Wethouder Jannie Visscher heeft deze nieuwe, gratis app woensdag 19 februari op het stadhuis gepresenteerd, samen met een afvaardiging uit de kerngroep WeHelpen Groningen en een gebruiker van de app.

Met elkaar, voor elkaar. Dat is het motto van Groningen. In onze stad is ‘Noaberschap’ gewoon en vanzelfsprekend. Stadjers moeten elkaar dan wel durven te vragen en weten te vinden. Dat kan in Groningen nu ook op een gemakkelijke digitale manier met de nieuwe app en met de website van WeHelpen. Stadjers kunnen zich gratis aanmelden op WeHelpen.nl. Wethouder Visscher: “Hulp is niet altijd in de buurt, familie woont soms ver weg. WeHelpen is een mooie manier om toch hulp te vinden”.

WeHelpen
WeHelpen.nl biedt mensen de mogelijkheid om hun deskundigheid, hulp of talenten zichtbaar te maken. Stadjers die hulp vragen, kunnen hierop reageren of hun eigen vraag plaatsten. Denk aan hulp bij het doen van boodschappen, de administratie op orde brengen of helpen bij het uitlaten van de hond. Zo ontstaat een digitale sociale marktplaats waarbij mensen elkaar kunnen vinden en er matches tussen vraag en aanbod ontstaan. Ook biedt de website een agenda- en logboekfunctie die ondersteunt bij de organisatie van de zorg. Inmiddels zijn via Wehelpen al meer dan 100 hulpvragen en 80 advertenties met hulpaanbod geplaatst in Groningen.

Deelnemers
In Groningen hebben diverse organisaties zich aangesloten bij WeHelpen. Naast de gemeente Groningen zijn dit o.a. de Rabobank, Menzis, TSN Thuiszorg, Noorderbrug, Humanitas, biblionetID en Nijestee als eerste woningcorporatie in Nederland.

Ambassadeurs gezocht
WeHelpen gaat het beste werken als zo veel mogelijk Stadjers er gebruik van maken. Daarom benaderen alle deelnemende organisaties op dit moment hun eigen relaties en informeren hen over de mogelijkheden van WeHelpen. Etty ter Steeg van Menzis: “In een tijd waarin de solidariteit afneemt is hulp vragen niet altijd makkelijk, WeHelpen maakt hulp vragen en geven vanzelfsprekend”. Ook de gemeente Groningen vraagt aan relaties en medewerkers om ambassadeur te worden van dit platform voor het organiseren van informele hulp en inzet in Groningen.

Come Together
WeHelpen is winnaar van Come Together 2013, een landelijke prijs die innovatieve ideeën in de zorg beloont en officieel kandidaat voor TEDxBinnenhof op 31 maart 2014.

Stips
Stadjers die hulp nodig hebben bij het wegwijs worden op WeHelpen zijn welkom bij de Stips en bij Humanitas. De website van WeHelpen is ook ontsloten via de websites van Stip, CJG, het zorgloket en Humanitas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *