Provincie Groningen draagt bij aan The Passion 2014

the passionDe gemeente Groningen krijgt 50.000 euro van de provincie Groningen voor het grote live-popevenement The Passion 2014. De vierde editie van The Passion vindt op 17 april 2014 plaats in de binnenstad van Groningen en op andere plekken in en buiten de stad. In The Passion wordt het Paasverhaal, de laatste uren uit het leven van Jezus, op eigentijdse wijze gebracht.

Live-uitzending

De verteller draagt het Bijbelse verhaal voor op het hoofdpodium in de binnenstad. Op allerlei locaties treden bekende Nederlanders op als de moderne Jezus, Maria of Petrus met nummers van Nederlandse popbands. In een processie wordt een levensgroot wit kruis gedragen. Uiteindelijk komen de drie onderdelen samen bij het hoofdpodium. Op 17 april wordt The Passion live uitgezonden op Nederland 1 en Radio 2.

Samenwerking

The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Rooms-katholieke Kerk, de gemeente Groningen en de provincie Groningen. The Passion wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *