Nieuwe haring lekker vet en fris bij Pasèl winkelcentrum Paddepoel

“We hebben gelukkig een haring kunnen vinden van hoge kwaliteit” laat Erwin Brink van Visspecialist Pasèl op het winkelcentrum Paddepoel ons vanmorgen weten. Heel wat partijen geproefd en we zijn erin geslaagd om de klanten weer te verrassen.

Vanaf vandaag is de nieuwe haring weer verkrijgbaar. En inderdaad, de haring smaakt voortreffelijk lekker vet en fris. De haring heet pas nieuwe haring als deze minimaal 16 procent vet bevat. De haring smaakt zilt romig en is iets gerijpt en dat ondervonden we proefondervindelijk vanmorgen.

groningen-paddepoel-winkelcentrum-pasel-nieuwe haring-3

De geschiedenis van de haringvangst
Al sinds honderden jaren vissen Hollanders op haring. Vroeger werd de vangst vrijwel direct naar Nederland gevaren en opgegeten. Dit kwam doordat de haring niet te lang bewaard kon worden in verband met bederven. Willem Beukelszoon bedacht dat als je de haring meteen na de vangst kaakt (kiewen, keel en ingewanden verwijderen), de haring kon bewaren. Door zout toe te voegen hoefde je de haring niet gelijk op te eten en kon je deze prima langer bewaren. De ingevroren haring van tegenwoordig kan maandenlang worden bewaard, waardoor we het hele jaar door Hollandse Nieuwe kunnen eten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *