Nieuwe locatie Het Kopland voor gemiddeld 40 vrouwen

Vanmiddag, 26 september, vond de sleuteloverdracht plaats van de nieuwe locatie van Het Kopland, op de hoek van de Zaagmuldersweg en de Piet Fransenlaan. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Roeland van der Schaaf, Alice Vellinga (directeur-bestuurder Het Kopland), Henk Raatjes (directeur Vastgoed Nijestee) en Harry Leg­gedoor (directeur Geveke Bouw B.V. Voor de bouw zijn 131.000 metselstenen verwerkt en meer dan 20.000 arbeidsuren  zijn gemaakt. Het pand is aardbevingsbestendig ont­worpen en gebouwd. Er zijn studio’s voor een kort verblijf en een aantal sociale huurwonin­gen. Zo is er voor gemiddeld 40 vrouwen en hun kinderen ruimte in de woonvoorziening om zelfstandig te wonen.

In het pand komt een ontmoetingsruimte. Bewoners van Het Kopland kunnen hier zelfgemaakte producten verkopen en omwonenden kunnen er binnenlopen voor een kopje koffie. Begin 2018 zullen de deuren worden geopend, eerst wordt het pand ‘eigen gemaakt’ door de medewerkers en bewoners.

Groningen geeft thuis

De inrichting van het pand is mogelijk gemaakt door de campagne ‘Groningen Geeft Thuis’. Alice Vellinga, bestuurder van Het Kopland: “Met de giften hebben we de inrichting verzorgd voor ons nieuwe pand. Hiermee kunnen we onze cliënten méér geven dan alleen een gebouw, door de aankleding voelt het als een thuis. We zijn als stichting dan ook erg dankbaar voor alle steun die we krijgen!”.

Bron: Nijestee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *