Nieuwe stadsvernieuwing in Groninger wijken – Selwerd voorop


Vijf woningcorporaties en de gemeente presenteerden donderdag 13 september hun visie en aanpak voor het verbeteren van de leefbaarheid in wijken. Nijestee, De Huismeesters, Lefier, Patrimonium en Wierden en Borgen willen met de gemeente en bewoners werken aan gemengde wijken waarin plaats is voor iedereen. Door te investeren in goede, duurzame woningen in diverse segmenten en door de woonomgeving op te knappen, komen er nieuwe kansen voor ontmoeting, gesprek en toegang tot werk, woningen en onderwijs. De eerste vier wijken waarvoor de plannen klaarliggen, zijn Selwerd, Beijum, Indische Buurt/De Hoogte en De Wijert. De plannen zijn de basis voor het verdere gesprek met bewoners in de wijken.In Selwerd komt er een wijkenergieplan met ruimte voor ideeën van bewoners. Gemeente en corporaties willen armoede aanpakken en komen met een stratenaanpak.

Lefier ontwikkelt de Duindoornflat naar 314 half-zelfstandige appartementen met daarin ook horeca, gerund door Selwerders.

Patrimonium bouwt met De Beukenhorst 60 seniorenappartementen.

De Huismeesters verduurzaamt 69 portiekwoningen in de Kornoelje- en Vlierstraat en is bezig met plannen voor 95 eengezinswoningen.

Meer over de wijkvernieuwingen: klik hier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *