Nieuwe warenmarkt Grote Markt als proef

groningen-centrum-grote markt-markt juli 2013-1Vanaf 7 augustus 2013 tot en met 28 november 2013 is er iedere woensdag op de Grote Markt een nieuwe warenmarkt. Tot eind november wordt ervaring opgedaan met deze alternatieve marktopstelling op woensdag.


Hiervoor heeft Stichting Marktactiviteiten Groningen (SMG) ongeveer twintig ondernemers uit verschillende branches benaderd. De proef moet uitwijzen of een nieuwe markt bijdraagt aan een kwalitatief goede markt in Groningen.

Non-food
Naast de markten op dinsdag, vrijdag en zaterdag is er de komende tijd ook op woensdag een warenmarkt op de Grote Markt. Zo wordt de komende tijd ervaring opgedaan met een nieuwe gezinsmarkt in een alternatieve marktopstelling. De gezinsmarkt bestaat uit kramen voor food en non-food.

Marktondernemers
Op woensdagen waarop een evenement op de Grote Markt plaatsvindt, gaat de nieuwe warenmarkt niet door. Aanleiding voor de proef met een nieuwe markt is de wens van marktondernemers om te onderzoeken of een warenmarkt op een andere dag en in een andere opstelling bijdraagt aan een kwalitatief goede markt. Daarnaast worden de met deze proef opgedane ervaringen meegenomen in de nieuwe gemeentelijke Visie voor de Binnenstad.

Grijze deel
Op de gezinsmarkt op woensdag staan de kramen zo opgesteld dat de ruimte op het grijze deel van de Grote Markt vrij blijft. Zo kunnen (wat kleinere) evenementen en markt elkaar versterken. Na afloop van de proef wordt deze door SMG, centrale Vereniging Ambulante Handel en de gemeente geëvalueerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.