Nog even en het hart van Paddepoel is voltooid

De bouw van de nieuwe appartementen/studio’ s op de locatie van de voormalige Trefkoel is bijna gereed! Verspreid over drie woonblokken heeft bouwbedrijf Trebbe in opdracht van Nijestee in totaal 465 woningen en 40 parkeerplaatsen gerealiseerd voor studenten en starters. Deze worden door SSH (Student Housing) aan buitenlandse studenten verhuurd. Een ideale locatie voor hen: dichtbij Zernike, het centrum van Groningen ook nabij en een prachtig winkelcentrum voor de deur. Nijestee overhandigt op woensdag 28 juni de sleutel aan de SSH.

De toren van het nieuwe complex is zestien bouwlagen (50 meter) hoog. De woningen gaan voor verwarming en warm tapwater gebruikmaken van aardwarmte via WarmteStad. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de Groningse doelstellingen op gebied van duurzaamheid. Daarnaast zijn de woningen aardbevingsbestendig gebouwd. Op de begane grond komen commerciële ruimten en gemeenschappelijke voorzieningen voor de studenten zoals een wasserette met coffee corner.

Op woensdag 28 juni wordt de oplevering feestelijk gevierd. Nijestee-directeur Pieter Bregman overhandigt dan de sleutel aan SSH-directeur Ton Jochems.

De SSH gaat in juli en augustus alle appartementen en studio’s inrichten, zodat met de start van het nieuwe schooljaar studenten hier een fijne woonplek hebben. Alle appartementen worden volledig ingericht. Vloerbedekking, gordijnen, tafels, stoelen, bedden. Het is een hele organisatie om alles op tijd af te krijgen.

Een nieuw gebouw, een Nije Naam
Het gebouw staat op de locatie van de voormalige Trefkoel, destijds een wijkcentrum. Een bekende naam in Paddepoel. Dit nieuwe gebouw heeft een andere functie. Daarom verdient dit nieuwe gebouw op deze centrale plek in Paddepoel een nieuwe naam”: een nije naam voor een nieuw gebouw”. Nijestee organiseert een prijsvraag rondom een nieuwe naam. Eind deze week wordt meer informatie over de prijsvraag bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *