Noorden van de stad Groningen moet massaal gaan stemmen voor hun leefomgeving

In de noordelijke wijken van Groningen hebben de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen slechts een kleine dertig procent een stem uitgebracht. Een veel te lage opkomst vinden niet alleen de politieke partijen maar ook de bewoners van Paddepoel Zuid.  Ze gingen in gesprek met Lilian Marijnissen van de SP die vandaag samen met Jimmy Dijk een bezoek bracht aan de wijken Vinkhuizen, Paddepoel, Selwerd en Oosterpark.

De leefomgeving is sterk veranderd. Was het een paar jaar geleden nog zo dat de mensen van buitenlandse afkomst verwelkomt werden, straatfeesten georganiseerd,  is hier nu geen sprake meer van en leidt het zelfs tot de nodige spanningen. Geen evenwichtige huisvesting is vragen om moeilijkheden. Daarnaast worden grote vraagtekens gezet bij jongeren die geen eigen plek hebben en waarvoor vrijwel niets voor wordt georganiseerd. Ligt hier ook geen taak voor de wijkorganisaties?

 

Veel mensen leven in armoede of hebben hun besteedbaar inkomen drastisch zien veranderen. Woningen zijn er te weinig die betaalbaar zijn en het onderhoud van de verhuurders laat veel te wensen over. En nu niet vergeten de enorme stijging van de energiekosten. Is er nog perspectief voor onze jongeren, heb ik straks nog een baan. Kortom, zorgen genoeg bij de bereid willende bewoners opzoek naar een fijne leefomgeving maar zich niet weet gesteund door de wijkorganisaties en erkent dat slecht de SP de partij is die met regelmaat met de bewoners overleg voert. 

Alle foto’s: klik hier 

De bewoners roepen dan ook op om massaal te gaan stemmen zodat niet de kleine groep stemmers gaan bepalen wat onze leefomgeving in de toekomst is. De wijk maak je samen en al zijn we het niet altijd met elkaar eens; STEM!

De dag werd afgesloten met een manifestatie in de Vensterschool in Selwerd.

En dan zien we vluchtelingen langs komen en vragen ons dan met ons allen af hoe we deze mensen kunnen helpen en prijzen we ons gelukkig nog in andere omstandigheden te mogen leven. Laat het snel vrede zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *