Stemmen op een onbetrouwbaar instituut | Gemeenteraadsverkiezingen

Op een uitzondering na, zien we eens in de vier jaar de kleuren van de politiek in de wijken verschijnen. In allerlei variaties vragen ze aandacht voor hun standpunten en keuze genoeg. In het Noorden van Groningen kende bij de vorige verkiezingen slechts een opkomst van in de dertig procent en heeft in Nederland 65% geen vertrouwen meer in het politieke instituut. En met de afname aan het vertrouwen geen goed vooruitzicht. Als we de voorspellingen mogen geloven staat GL en D66 hoog in de score en willen we dat?  Telkens blijkt landelijk dat zaken niet op orde zijn zoals de zorg, defensie, belasting, woningen en veiligheid. De energietransitie zeker noodzakelijk maar door de wirwar aan informatie vragen velen zich af waar is men mee bezig. In Groningen spelen de studenten een belangrijke rol in de samenleving maar wat betekent de politiek nog voor de inwoners zelf. Veel nieuwe hoogbouw voor jongeren en in veel gevallen de hoge prijzen die betaald moeten worden.  Wordt er gebouwd zoals inwoners graag wensen?

Geen doorstroommogelijkheden voor ouderen. Alles voor de student? Het Stadspark als festivalterrein? of moeten we zuinig zijn op dat kleine beetje natuur waar we nog van kunnen genieten en we petities moeten aanbieden om de grutto te behouden? 

Velen leven aan de minimumbestaan en het armoedebeleid in Groningen is ook niet om je op te verheugen. Daar naast wat blijft nog over van ons besteedbaar inkomen? Toch ondanks het pessimisme telt elke stem. We leven in een vrij land en met de ontwikkelingen om ons heen onzekere tijden die om stabiliteit vragen. Beleid met visie en de bijzaken even op een zijspoor en ons richten op partijen die er toe doen. 

Breng volgende week vol trots uw stem uit en laat zien dat de democratie in Groningen daadwerkelijk een afspiegeling is van haar inwoners. Uw stem telt!

Een impressie van Jan Hendrik van der Veen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *