Noorderstation is wat het hoort te zijn

groningen-selwerd-noorderstationk-vanaf noorderstationstraat-1Op 15 juni 2014 is het precies 130 jaar geleden dat de spoorlijn Groningen-Delfzijl werd geopend. Tegelijkertijd werd een halteplaats aan deze lijn geopend onder de naam Noorderstation. Naast het Hoofdstation was ook het Noorderstation aan de rand van Selwerd  in de volksmond jarenlang een vertrouwd begrip. Met de afbraak van het stationsgebouw in 1973 verdween deze naam. De nieuwbouw heet sindsdien Groningen-Noord.

steden nederland, groningen, selwerdDe straatnaam Noorderstationsstraat herinnert, net als die van het café en de kunstkring in het stationsgebouw, nog aan de oorspronkelijke naam.

Buurtvereniging Noorderplantsoen hecht er aan om de oude naam van deze 130 jaar bestaande halteplaats weer in ere te herstellen. Dit jubileumjaar van de spoorlijn is daarvoor bij uitstek geschikt. Vooruitlopend op een gunstige beslissing op haar verzoek bij de diverse instanties, zoals de NS en de gemeente Groningen, zal de buurtvereniging op ludieke wijze op woensdag 25 juni a.s. twee banieren met de gewenste naam bevestigen aan de gevel van het stationsgebouw. Dit zal plaats vinden om 10.30 u in aanwezigheid van ondermeer stadshistoricus Beno Hofman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *