Oefening  FALCON AUTUMN | Vliegveld  Drachten heroverd op vijand

Het vliegveld van Drachten stond gisteren donderdag centraal in een grote militaire oefening met de naam Falcon Autumn. De militairen veroverden het vliegveld op een denkbeeldige vijand. Op Vliegveld Drachten heeft 11 Luchtmobiele brigade een Forward inmiddels een Operating Base (FOB) ingericht. Op deze tijdelijke basis zijn de militairen na het veroveren van het vliegveld gelegerd en worden aanvullende missies en opdrachten uitgevoerd. Hiervoor worden de militairen opgepikt door helikopters van het Defensie Helikopter Commando.

De bevoorrading van de FOB vindt plaats door de lucht. Na het voltooien van de vervolgopdrachten wordt het vliegveld op zaterdag 12 november weer overgedragen aan de lokale autoriteiten en worden de militairen en hun materieel uitgevlogen en terug vervoerd naar de Main Operating Base (MOB) op de Arnhemse Heide.

De actie startte afgelopen maandag al, maar daar was voor het publiek nog weinig van te merken. Kleine groepjes militairen worden ‘stil’ ingevlogen om de boel te verkennen.

Aan de oefening in Drachten doen Nederlandse en Poolse militairen mee.

Jan Hendrik van der Veen maakte weer een mooie impressie: (alle foto’s: klik hier)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *