Grootschalige militaire oefening Falcon Autumn in Ossesluis van start

Nederland, Polen en de Verenigde Staten zijn gisteren, 5 november, begonnen aan een grootschalige internationale oefening waar in Drenthe oorlogssituaties werden nagespeeld.  De oefening duurt tot en met 18 november. Aan de oefening nemen zo’n duizend militairen uit de genoemde landen deel en zijn er vijfendertig helikopters bij betrokken.

Een indrukwekkend gebeuren waar met oefenmunitie werd geschoten op de luchtmobielers die de vijand bij een sluis moesten elimineren.

De eerste hoofdtaak van Defensie is het verdedigen van het Nederlands grondgebied en dat van onze bondgenoten. Daar wordt voor getraind en met de Russische invasie van Oekraïne maakt maar weer eens duidelijk hoe belangrijk dit is. Veiligheid en vrijheid zijn niet vanzelfsprekend. Vandaag een manier om te oefenen met militairen uit verschillende landen hetgeen de samenwerking met onze coalitiepartners alleen maar versterkt. Tijdens oefening Falcon Autumn in Nederland gastheer en kunnen ze laten zien klaar te staan ons te beschermen wat ons dierbaar is.

Voor de 13 Infanteriebataljon van de luchtmobiele brigade heeft deze oefening extra betekenis. Zij krijgen een certificaat als ze verschillende zogeheten tactische air manoever-missies beoefenen.

Er zat ook nog een Noordelijk tintje bij. Boven de oefening vloog de Albatros van AEC-Skyline, vliegtuig uit Eelde.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen Alle foto’s: klik hier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *